Sănătate

Top 6 alimente care produc cancer

Cele 6 alimente care produc cancer sunt consumate zilnic de tine. Dacă ne luăm după teoriile care folosesc structuri piramidale pentru a explică felul în care evoluează societatea şi cum ar trebui să trăim, noi funcţionăm în clipă de faţă după o piramidă răsturnată. Alimentele care produc cancer se află în vârful piramidei, acestea fiind cele pe care trebuie să le consumăm rar.

Ştiai că maladia numită cancer nu există în anumite triburi indigene? Acolo oamenii se hrănesc aşa cum ar trebui să o facem şi noi. Ei consumă fructe şi legume, ierburi, cât mai puţină carne. În triburile amazoniene, acolo unde nu a ajuns încă viaţă modernă în totalitate, indigenii mănâncă peşti pe care îi culeg singuri, fără să meargă la fermele acvatice unde aceştia sunt trataţi cu tot felul de chimicale care dăunează sănătăţii omului civilizat, de la oraş.

Semnele cancerului sunt clare şi pot fi „citite” la timp

Conform piramidei alimentaţiei, pentru a fi feriţi de boli, mai ales de cancer, trebuie să consumăm mai mult din ceea ce se află la baza piramidei: legume, fructe, pâine făcută în casă, cereale integrale şi carne fără prea multă prăjeală ori tratată cu hormoni. Noi facem exact invers: întrucât trăim în secolul vitezei, consumăm mâncare semipreparată, mult zahăr, sare şi o serie de E-uri pe care îi găsim în produse de tip fast-food sau cu ambalaje sclipicioase.
 
1. ALIMENTELE CONSERVATE/ AFUMATE

Nitratii care se folosesc la afumarea cărnurilor sau la conservarea lor, odată ce ajung în corpul nostru, produc tot felul de reacţii chimice şi instalează terenul perfect pentru dezvoltarea tumorilor cancerigene.

2. PEŞTII DE LA FERME

Apă din fermele piscicole este mai poluată decât apă de izvor ori de la o baltă sau un lac dintr-o zona rurală. Substanţele care poluează apă de la fermele acvatice schimbă structura chimică a peştilor, inclusiv consistentă cărnii. Această devine nesănătoasă pentru organismul nostru.

3. ALIMENTE CU GRĂSIMI TRANS ŞI ULEIURI HIDROGENATE
Hidrogenul adăugat în uleiul vegetal produce cancer. Hidrogenarea, aşa cum se numeşte procesul amintit mai devreme, este folosită pentru prelungirea artificială a prospeţimii mezelurilor şi a altor alimente de acest tip. Grăsimile trans duc la diabet, cancer sau accident vascular cerebral.

4. POPCORN

Popcornul preparat în cuptorul cu microunde este o bombă pentru celulele noastre. Pungile de popcorn conţin acid perfluorooctanoic şi sulfonat perfluoroctan. Aceste substanţe încălzite în microunde duc la instalarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

5. CARNEA ÎNCINSĂ ÎN ULEI ŞI CARNEA LA GRĂTAR

Expunerea la radicalii liberi creşte odată ce carnea este plină de hidrocarburi policiclice amoratice, care se formează se pregătesc preparatele la grătar ori pe plită încinsă.

6. ZAHĂRUL

Tumorile maligne se hrănesc cu zahăr. Zahărul se găseşte în biscuiţii procesati, unele fructe, paşte făinoase, ciocolată şi chiar şi în pâinea industrială.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *