Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Economie 4 Ianuarie 2017, ora 10:48

Topul scumpirilor din anul 2017. Lider este o întreprindere de stat

Marime Font

Anul 2017 ne-a adus şi ne va aduce mai multe scumpiri, de la serviciile poştale, la ţigări şi produse petroliere, iar veştile proaste îi vizează practic pe toţi consumatori.

Deşi preţurile la unele produse şi servicii au suferit deja modificări, încă din prima zi a anului 2017, majorările vor continua tot anul.

Poşta Moldovei, lider la scumpiriAşadar, ce ne aşteaptă în 2017? Astfel de la 1 ianuarie s-a majorat de circa cinci - opt ori costul unor servicii poştale, prestate de întreprinderea statului Poşta Moldovei. De exemplu, tarifele pentru închirierea unei cutii poştale au crescut de la 10-15 lei la 100 de lei pe lună, iar dacă achiţi imediat pentru un an, tariful a crescut de la 100 la 500 de lei.

Motivul invocat sunt costurile mari şi nevoia de a moderniza oficiile poştale. Astfel, anul trecut Poşta Moldovei a efectuat reconstrucţia mai multor oficii poştale, dar unele lucrări au fost efectuate prost şi de câteva ori. Astfel la oficiile poştale au fost instalate iniţial cutii poştale noi, în care însă nu încăpeau nici măcar revistele. Peste câteva luni cutiile au fost schimbate cu altele noi, care sunt ceva mai încăpătoare.
Şi altă întreprindere de stat Moldtelecom a majorat de la 1 ianuarie 2017, serviciile, dar nu în aceeaşi proporţie. Astfel unele servicii de acces la Internet s-au scumpit cu zece lei.

Ţigăriile nu pot fi mai ieftine de şapte lei pachetul

Veştile proaste îi vizează şi pe fumători. De la 1 ianuarie 2017, accizele la produsele din tutun au crescut semnificativ şi ele vor creşte şi în următorii ani, pentru că în Moldova ţigările sunt printre cele mai ieftine din regiune.

Mai mult ca atât, Parlamentul a impus o prevedere potrivit căreia se stabileşte prețul minim de comercializare cu amănuntul la ţigarete.

Astfel la ţigările cu flitru preţul minim de comercializare este de 16 lei pentru un pachet, adică de aproape trei ori mai mare decât se comercializează în prezent unele tipuri de ţigări cu filtru.

Continuare pe mold-street.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul