Economie

Tranzacţiile de vînzare-cumpărare a imobilului sunt în creştere puternică

Piața a revenit la tendințele din anii 2012-2014, când a înregistrat o scădere de la 1 la 5 la sută. În trimestrul întâi al acestui an au fost vândute și cumpărate 30 835 de imobile, cu 460 mai puțin decât în perioada respectivă a anului 2015.

Potrivit datelor Bursei Imobiliare LARA, în primul trimestru 2016 prețurile la apartamente în municipiul Chișinău erau în medie de 545 de euro pentru un metru pătrat, față de 572 de euro în primele trei luni ale anului precedent.

Datele Întreprinderii de Stat "Cadastru" mai relevă o creștere impresionantă, cu 35,5 la sută, a ipotecilor. Peste 6 290 de contracte ipotecare au fost înregistrate în ianuarie-martie, față de 4 865 în aceeași perioadă a anului trecut. Circa 23 la sută din totalul ipotecilor sînt înregistrate în municipiul Chișinău.

Conform Întreprinderii de Stat ”Cadastru”, în perioada ianuarie-martie a acestui an au fost înregistrate peste 83,8 mii de tranzacții cu bunuri imobile (vânzare–cumpărare, donaţii, schimb, moştenire), în creștere cu aproximativ 3 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Tranzacţiilor cu bunurile imobile le-a revenit 71 la sută din totalul serviciilor de înregistrare.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *