Culinar.md

3 reţete delicioase de cafea rece de vară

1. Cafea italiană cu lapte de migdale
Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea şi lapte de migdale. Este esenţial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să îngheţe.

Ingrediente:

Pentru 1 pahar
50 ml de espresso sau mocca
300 ml de apă
100 g de sirop de lapte de migdale

MODUL DE PREPARARE

Prepară un espresso sau o cafea mocca. Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare. Toarnă cafeaua fierbinte şi neîndulcită peste gheaţă. Serveşte cu un pai.

Cuburi de gheaţă din lapte de migdale

Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece. Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheaţă. Lasă-le în congelator timp cel puţin 3 ore.

2. Iced Mocha
Aceasta este o reţetă cu adevărat nemaipomenită – combinaţia clasică de frişcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea o băutură delicioasă şi răcoritoare.

Ingrediente

Pentru 1 pahar
50 ml de cafea
50 ml de ciocolată rece cu frişcă
6-7 cuburi de gheaţă
1 l de lapte
175 g de zahăr
140 g de cacao

MODUL DE PREPARARE

Pregăteşte cafeaua. Pune gheaţă într-un pahar de cocktail şi toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte. Adaugă cafeaua şi frişcă, pentru topping.

Ciocolata caldă

Pune la fiert 1 litru de lapte. Adaugă amestecul de pudră de cacao şi zahăr, preparat înainte. Fă focul mic şi lasă amestecul să fiarbă până când se îngroaşă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcţie de consistenţa dorită). Lasă-l să se răcească şi serveşte cu plăcere!

3. Irish Coffee Inversat
Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzeşte din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos şi catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey şi de cafea italiană cu gust bogat. Este o reţetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.

Ingrediente

Pentru 5 pahare
250ml de lapte integral
300g de frişcă lichidă
100ml de Irish whiskey
100g de zahăr
9g de gelatină alimentară foi

MODUL DE PREPARARE

Toarnă laptele, frişca şi zahărul într-o tigaie mică şi pune-o pe aragaz, la foc scăzut. Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece şi las-o aproximativ 2 minute la înmuiat. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie. Amestecă încet şi stinge apoi focul. Adaugă şi whiskey-ul şi amestecă bine. Toarnă circa 100g de conţinut în fiecare pahar şi ţine-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească. Scoate apoi frişcadin frigider şi toarn-o peste o ceaşcă de cafea preparată. Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *