Actualitate

Trend pozitiv: Dobânzile bancare – la cel mai jos nivel din ultimii trei ani

Astfel, statisticile publicate de experții de la Poșta de Știri arată că dobânzile bancare se află la cel mai jos nivel din ultimii trei ani.
”După ce în anul 2018 piața creditului și-a revenit definitiv după impactul negativ al crizei din anii 2014-2015, în acest an, piața are toate premisele să continue creșterea și fortificarea”, consideră economiștii.

Sursa citată notează că dinamizarea pieței creditului se va face vizibilă și în evoluția economiei moldovenești, care ar putea să păstreze și să consolideze ritmul de creștere de 5%.

Amintim, în context, că analistul economic Vlad Bercu susținea, într-un articol publicat recent, că scăderea ratelor la creditele bancare acordate persoanelor fizice pentru imobil a determinat stabilizarea pieței imobiliare

”Rata medie ponderată a dobânzii la creditele bancare acordate persoanelor fizice pentru imobil s-a redus de la 7,53 la sută anual, în ianuarie 2018, la 6,40 la sută, pe sfârşit de an, iar suma lunară a creditelor contractate de populaţie s-a dublat pe parcursul anului. Băncile comerciale au acordat în anul trecut populaţiei credite pentru imobil în sumă de peste 1,8 miliarde lei, arată date ale Băncii Naţionale a Moldovei”, scrie Vlad Bercu.

Sursa: Postadestiri

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *