Sănătate

Trucuri ca să faci o cafea bună

Calitatea apei – este importantă să folosești o apă bună, plată, deoarece cea de la robinet are prea mult clor sau calcar, ori să o filtrezi.

La ibric
Metoda este foarte veche și este folosită încă în Turcia, Grecia, Arabia. Pentru preparare se folosesc tăvi speciale cu nisip încins și un mic vas din cupru cu coadă lungă numit ibric, în care se adaugă cafea macinată fin, peste apa fierbinte.

La o ceașcă de apă se adaugă două lingurițe de cafea macinată. Ibricul se ia de pe foc cand începe să fiarbă, procesul se repetă de trei ori, după care se toarnă în cești.

La filtru
Apa fierbinte trece prin cafea, sub formă de picături. Utilizarea unui filtru de hârtie are rolul de a reține uleiul din cafea. Metoda este denumită și Americano, fiind foarte populară în America de Nord, datorită multitudinii aparatelor de filtre electrice profesionale sau casnice. Proporția adecvată de preparare intr-un filtru de cafea este de aproximativ o lingură (7 g.) pentru fiecare 140 ml. de apă.

Presa franceză
Presa franceză (engleză French press) este un dispozitiv de preparare a cafelei format dintr-un vas de sticlă cu mâner din plastic și un capac cu piston. Cu presa franceză, se consumă o cantitate mai mare de cafea măcinată, măcinată mai grosier.

La espressor
Espresso este o modalitate de preparare a cafelei prin turnarea sub presiune a apei fierbinți peste cafeaua măcinată, rezultatul fiind o cafea tare și amăruie. Numele provine de la timpul rapid (expres) de pregătire a băuturii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *