Actualitate

Trump anunţă SPORIREA efectivelor militare în Afghanistan: „OMORÂM teroriştii”

Astfel, preşedintele american a anunţat că va prelungi intervenţia militară a SUA în Afghanistan, pe care nu demult o descria drept „o risipă totală”, supunându-se sfaturilor membrilor echipei sale care l-au îndemnat să pluseze din nou în acest conflict care durează de 16 ani.

Într-un discurs televizat adresat trupelor americane, acesta a transmis că pune la punct o nouă strategie pentru Afghanistan şi pentru Asia de Sud, dar nu a precizat ce număr de militari va trimite, pentru cât timp sau care este obiectivul lor final.

Preşedintele SUA a avertizat Islamabadul că va avea multe de pierdut dacă nu se adaptează şi că va pune presiune pe guvernul afgan pentru ca acesta să acţioneze mai bine, atât în termeni civili, cât şi în termeni militari.

În ceea ce priveşte ideile sale pentru Asia de Sud, Trump şi-a prezentat viziunea plecând de la combaterea terorismului.

„Nu construim acum o nouă naţiune. Omorâm terorişti”, a spus el, cu toate că discursul de la Fort Myer a sugerat că sarcinile soldaţilor şi diplomaţilor americani din regiune vor rămâne neschimbate, concentrate pe atacarea teroriştilor şi pe presiunea asupra administraţiilor de la Kabul şi Islamabad pentru ca acesta să ajute mai mult.

În acest discurs, Trump a făcut paradă cu faptul că evită furnizarea de detalii pentru că, spune el, nu vrea să repete greşeala administraţiei Obama de a le semnala duşmanilor planurile naţiunii. În schimb, deciziile cheie vor fi luate de comandanţii militari şi determinate de „condiţiile din teren şi nu de programe arbitrare”.

Oricum ar fi, Casa Alba a dat deja Pentagonului autorizaţia de a trimite încă 4.000 de trupe pentru a întări efectivele de 8.400 deja existente, iar vicepreşedintele Mike Pence ar fi spus în faţa Congresului că vor fi trimişi încă 3.900 de soldaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *