Actualitate

Trump, avertisment dur împotriva Chinei în discursul privind Starea Uniunii

"Am mult respect pentru preşedintele Xi şi lucrăm la un nou acord comercial cu China, dar trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, a reduce deficitul nostru cronic şi a proteja locurile de muncă americane", a afirmat preşedintele Statelor Unite, care a declanşat un adevărat război comercial împotriva Chinei pentru a o aduce la masa negocierilor.

În discursul său, Donald Trump a făcut apel la unitate politică pentru a depăși obstacolele interne, denunțând “anchete partizane ridicole”.

Amintind că au mai rămas doar 10 zile în care poate fi adoptat bugetul federal pentru a evita un nou blocaj al adiministrației, liderul de la Casa Albă şi-a apărat proiectul zidului pe care îl vrea ridicat la graniţa cu Mexicul, invocând nevoia de a proteja națiunea de traficanții de migranți și de droguri.

Președintele SUA s-a declarat solidar cu poporul din Venezuela, țară din America de Sud care se zbate în criză politică și economică. Donald Trump a criticat regimul condus de Nicolas Maduro și a dat asigurări că țara sa nu va susține niciodată socialismul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *