Sport

Turneul de şah “Cupa tricolorului” a reunit 60 de participanţi

Printre ei figureaza si nume de rezonanta in sahul autohton. Este vorba, in primul rind, despre marele maestru international Vasile Sanduleac, cinci maestri internationali si sase maestri FIDE. "Primii opt clasati vor beneficia de prime care variaza intre 400 si 2500 de lei. Vor fi remunerati si sahistii care vor obtine cele mai bune rezultate ELO. La desfasurarea turneului a contribuit financiar Ministerul Tineretului si Sportului, firma Agromondial, diferiti sponsori", a declarat la deschiderea turneului directorul Clubului Republican de sah si dame, Iurie Opinca.

Potrivit secretarului general al Federatiei Moldovenesti de Sah, Ion Solonari, turneul are sanse sa devina si international pe viitor. "Numarul mare de sahisti, care si-au anuntat participarea ne vorbeste elocvent despre popularitatea crescinda a probei. Acest turneu merita sa devina pe viitor si international", a spus el.

La inaugurarea competitiei a participat si seful directiei sport de performanta la Ministerul Tineretului si Sportului, Ilie Chirtoaca, marele maestru international, Viorel Iordachescu. Turneul se va desfasura conform sistemului elvetian si se incheia pe 1 mai.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *