Actualitate

TVR MOLDOVA revine în casele tuturor basarabenilor

 Astfel, în scurt timp, toţi locuitorii Republicii Moldova vor avea parte de ştiri şi programe de calitate produse de studioului Televiziunii române de la Chişinău.

Potrivit deciziei CA, TVR MOLDOVA va deţine frecvenţa naţională până la 1 martie 2020 – termenul la care R. Moldova s-a angajat să sisteze emisia analogică şi să treacă la definitiv la televiziunea digitală terestră.

„Încă acum câteva luni, împreună cu mai mulţi colegi de la Consiliul Audiovizualului, ne-am exprimat doleanţa noastră că nu vedem necesitatea scoaterii la concurs a acestor două frecvenţe, pe motiv că Republica Moldova va trece de la 1 martie la televiziunea digitală. Ni s-au dat asigurări din partea fostului ministru al Economiei, domnul Brînzan, că termenul nu va fi amânat. Încă în 2015 trebuia să ne aliniem la cele peste 100 de state care au implementat televiziunea digitală”, a declarat în cadrul şedinţei şeful CA Dragoş Vicol.

S-a făcut dreptate după 12 ani de când TVR a rămas fără frecvenţă, aceasta fiind retrasă abuziv în 2007, de către guvernarea comunistă.

Cazul a ajuns la CEDO, iar TVR a revenit în Republica Moldova abia în decembrie 2013, în urma unei înţelegeri amiabile între Guvernele celor două state româneşti, dar postul nostru de televiziune poate fi văzut acum doar prin reţelele de cablu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *