Actualitate

Ucraina critică Apple pentru stabilirea Crimeii ca parte a Rusiei în Apple Maps

Reporterii CNN din Rusia au confirmat joi că hărțile Apple (AAPL) listează orașele din Crimeea, precum Sevastopol, în interiorul teritoriul rusesc. De asemenea, Apple Maps arată o graniță între restul Ucrainei și Crimeea, fără să arate vreo graniță la strâmtoarea Kerci, între Rusia și Crimeea. Pentru utilizatorii din afara Rusiei, Crimeea pare să fie parte a Ucrainei în aplicație.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, în urma unei revolte populare care l-a înlăturat pe președintele ucrainean pro-rus. Violențele continuă în zonele de conflict din estul Ucrainei, între separatiștii susținuți de Rusia și soldații ucrainieni. Ucraina și susținătorii săi vestici, printre care și SUA, susțin că anexarea Crimeii a fost ilegală și au impus sancțiuni economice.

Parlamentul rus a pus presiune pe Apple timp de luni de zile pentru a schimba felul în care Crimeea este reprezentată pe hartă. Miercuri, parlamentul a anunțat că un reprezentant Apple a informat unui dintre comitete că reprezentările "incorecte" ale teritoriului au fost modificate, pentru a se alinia cu legislația rusească.

Oficialii ucrainieni au atacat compania. Ministrul de Externe Vadym Prystaiko a transmis printr-o serie de tweet-uri că firma "ar trebui să rămână la tehnologie și entertainment. Politica globală nu este punctul vostru forte." Apple nu a oferit comentarii încă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *