Actualitate

Ucraina şi Turcia pregătesc un acord în domeniul dezvoltării de tancuri

Ukroboronprom și compania turca Aselsan exploreaza modalități de a pune în aplicare programe comune de îmbunătățire a tancurilor armatelor celor doua tari. Potrivit Aselsan, cooperarea între cele doua părți va fi extinsa si in domeniul artileriei și a transportoarelor blindate.

Potrivit Defense News, Kievul și Ankara au început discuțiile dupa ce ambele părți si-au înrăutățit relațiile cu Rusia.

Companie turcească Aselsan are in curs de dezvoltare „sistemul de protecție activă” Akkor, care vizeaza nimicirea in aer a rachetelor lansate de inamic pentru a distruge un tanc. Din 2008, compania a testat mai multe sisteme de radar și muniție. Sistemul este conceput pentru tancul Altay – masina de lupta principala a Turciei, un tanc din generația a treia. În plus, Akkor poate fi instalat pe diferite tipuri de alte masini blindate.

Reprezentantul Aselsan spus că cooperarea cu Ukroboronprom poate include cercetari de îmbunătățire a sistemului Akkor.

Relațiile dintre Rusia și Turcia au intrat în criză după 24 noiembrie, dupa ce un bombardier rus a invadat spatiul turcesc si a fost doborat de forțele aeriene turce.

Președintele rus Vladimir Putin a numit incidentul o „lovitură de cuțit în spate”, spunand despre turci ca sunt complicii teroriștilor islamisti.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *