Actualitate

Uganda va introduce pedeapsa capitală pentru persoanele homosexuale

Proiectul de lege a fost anulat acum 5 ani din cauza unui amănunt tehnic, însă gvernul a transmis joi că are în plan reintroducerea sa, în câteva săptămâni. Guvernul susține că legislația ar diminua rata "actelor sexuale nenaturale", care se află în creștere în națiunea est-africană.

"Homosexualitatea nu este naturală pentru cetățenii Ugandei, însă oamenii au fost recrutați masiv de indivizi gay din școli, mai ales în cercurile tinere, unde se promovează minciuna potrivit căreia oamenii se nasc așa", a declarat ministrul pentru Etică și Integritate Națională, Simon Lokodo.

"Legea penală curentă este limitată. Doar actul este incriminat. Însă vrem să fie clar că oricine care este implicat în promovare și recrutare trebuie pedepsit."

Lokodo a transmis că proiectul de lege, susținut de președintele țării, Yoweri Museveni, va fi reintrodus în parlament în următoarele săptămâni și va fi votat înainte de sfârșitul anului. Ministrul este optimist în legătură cu votul pentru noua lege. Lokodo a spus și că Uganda este pregătită pentru orice acțiune negativă din partea comunității internaționale.

"Nu ne place șantajul. Deși știm că acest lucru îi va irita pe susținătorii bugetului și guvernanței noastre, nu putem pur și simplu că ne plecăm capetele în fața unor oameni care vor să impună o cultură străină nouă."
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *