Economie

ULTIMA ORĂ /// Un investitor din România vine în R. Moldova pentru a crea SUTE de locuri de muncă

Potrivit unui comunicat al CALM, directorul executiv al Congresului, Viorel Furdui, a avut luni o întrevedere cu președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR), Dan Nuțiu. Discuțiile s-au axat pe modalitățile de dezvoltare a localităților prin intermediul investițiilor românești, dar și a celor europene.

Totodată, Dan Nuțiu l-a informat pe Viorel Furdui despre intenția unei companii de confecții și tricotaje din România de a cumpăra, construi sau închiria o hală care să asigure între 500 și 700 de locuri de muncă în unul dintre orașele Republicii Moldova. De asemenea, președintele executiv al AIR a precizat care sunt orașele ce ar întruni condițiile stabilite de investitor, dar nu a exclus din calcul nici alte localități urbane.

Potrivit directorului executiv al CALM, este important că acest investitor a luat decizia să vină în Republica Moldova și să creeze noi locuri de muncă. „Există toată deschiderea din partea APL-urilor noastre pentru investitori, deoarece toți sunt conștienți de faptul că doar cu ajutorul investițiilor din țară și de peste hotare putem contribui la dezvoltarea localităților noastre", a afirmat Viorel Furdui.

Menționăm că mold-street.com anunța despre o creștere spectaculoasă a investițiilor companiilor din România în R. Moldova, valoarea capitalului investit de firmele românești majorându-se cu peste 25%.

https://radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *