Actualitate

ULTIMA ORĂ! Ex-deputatul Anatolie Zagorodnîi, plasat în arest pentru 30 de zile

Foștii parlamentari Anatolie Zagorodnîi şi Vladimir Vitiuc au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Nici Violeta Ivanov nu a comentat acuzațiile, transmite publika.md.

Sergiu Sîrbu a luat cu el la judecătorie un desen în care este ilustrată familia lui, menționând că asta este toată bogăţia lui. Iar fostul parlamentar Artur Reşetnicov a declarat că tot ce i se întâmplă reprezintă un fals pus la cale de Maia Sandu.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Sorina Ştefârţă, a declarat că nu comentează acuzaţiile lui Reşetnicov. La Judecătoria Chişinău a venit şi deputatul ŞOR, Marina Tauber, pentru a-şi susţine colegii de partid.

Procuratura Anticorupţie menţionează într-un comunicat că au fost audiaţi încă şase foşti deputaţi, iar alţi doi urmează a fi interogaţi. În perioada 2-3 februarie au fost efectuate percheziţii la domiciliile, în automobilele, precum şi la rudele a 13 foşti parlamentari în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate, în conexiune cu alte anchete penale pe faptul coruperii unor foşti deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Procurorii au ridicat calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri și alte probe. Au fost găsiţi şi bani. Cea mai mică sumă este de 500 de euro. Cea mai mare constituie 34 700 de dolari și 44 300 de euro.

De asemenea, un alt deputat vizat în ancheta procurorilor păstra în seif la bancă 65 de mii de euro și 30 de mii de dolari şi avea deschis un depozit de 20 de mii de dolari și 85 de mii de euro. Niciunul din cei 5 învinuiţi şi 6 bănuiţi nu-şi recunoaşte vina.

Ei riscă o amendă de până la jumătate de milion de lei sau închisoare de până la 15 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 15 ani. Parlamentarii vizaţi de anchetele Procuraturii Anticorupţie fac parte dintr-un grup de 14 foști deputaţi comunişti care în 2015 au părăsit fracţiunea.

Atunci, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, i-a exclus din partid şi a declarat de mai multe ori că aceştia ar fi primit sume mari de bani pentru a părăsi fracţiunea. Aceștia au respins acuzaţiile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *