Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente

Bună Dimineața 15 Septembrie 2016, ora 10:59

Marime Font

Un adevărat bastion al românismului

Pe 14 septembrie, TIMPUL a făcut 15 ani. Niște ani la fel de frumoși ca și acest joc de cuvinte. La mulți, productivi și consecvenți ani tuturor norocoșilor care au făcut, fac și vor face parte din lista colaboratorilor acestui ziar merituos!

Citesc TIMPUL de la bun început. Inițial, la țară. Pentru că ai mei erau abonați fideli ai ziarului care trecea din mână în mână, cu precizarea că eu eram mereu primul care apuca să meargă la poartă să îl ia din căsuța poștală improvizată și, doar după ce îl citeam cap-coadă (mărturisesc - editorialul domnului Tănase de 2-3 ori) , abia după îl pasam către domnul Codreanu senior și către doamna Codreanu.
Apoi, odată ajuns student, sacrificam pe altarul informării câțiva lei din bursă pentru a putea merge țanțoș la oficiul Moldtelecom din centrul Bălțiului și pentru a cere cu o voce cât mai apăsată ziarul în condițiile în care în jur roiau consumatori de Komsomoliskaia Pravda, Makler și alte bazaconii. Era, mai presus de orice, inclusiv un act de afirmare identitară.
Din păcate, am apucat să îl cunosc mult prea puțin pe maestrul Constantin Tănase, deși, ținând cont de cât de loial și constant eram în a îi citi articolele, am avut mereu senzația că îmi este un bun prieten. Este un regret dublat de un alt regret. Maestrul nu mai este printre noi. Ce mult s-ar fi bucurat zilele acestea văzând că am reușit noi, unioniștii, să dăm startul Unirea TV. La fel de mult l-ar fi bucurat și apariția 10TV, proiect implementat de succesorul dânsului la cârma ziarului, Silviu Tanase. Sau poate greșesc când spun că nu este printre noi și că, de fapt, veghează de acolo, de Sus, cu indulgență, tot ce facem, inclusiv „Sfatul Țării” cu Constantin Codreanu, o emisiune care are onoare să fie realizată în sala ce îi poartă numele. Nu ne rămâne decât să încercăm să ne ridicăm la nivelul impus anterior de domnul Tănase, cel care a edificat un adevărat bastion al românismului în Republica Moldova, care a rezistat de-a lungul anilor, rezistă în continuare și va fi un portdrapel al reîntregirii în 2018.
Imaginea respectivă (eram la Nisporeni, la inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului Românesc, 2011) are doi oameni pentru care luna septembrie este una izvorâtoare de motive de felicitări. Să nu credeți că m-a angajat domnul George Simion pe post de PR Manager. Nu. Peste o săptămână, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” își sărbătorește ziua de naștere. Mă bucur că am ocazia perfectă să fur startul și să îi urez în avans „La mulți ani!”.
 

Un articol de: Constantin Codreanu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md