Externe

Un belgian a aruncat cu un cocteil Molotov în exteriorul Parlamentului drept ”represalii” pentru proasta gestiune a crizei sanitare

Bărbatul a fost arestat de o patrulă de poliţie, atrasă de "comportamentul său suspect", în momentul în care încerca să arunce cu cocteilul Molotov asupra clădirii, luni, în jurul orei locale 13.30 (11.30 GMT).

Pagubele sunt minime şi nu au existat răniţi, a precizat Denis Goeman, purtător de cuvânt al parchetului, în cadrul unei conferinţe de presă.

În pofida anumitor documente găsite în maşina sa parcată în apropierea Parlamentului şi la domiciliul său care "lasă să se creadă" că suspectul "ar putea avea convingeri extreme", bărbatul în vârstă de 36 de ani originar din Limbourg (estul ţării) nu pare să fi acţionat în numele unei "convingeri politice determinate".

"Conţinutul documentelor ar putea lăsa să se înţeleagă că persoana are idei extremiste. În orice caz nu există o revendicare a unui partid sau a unei ideologii de extremă dreapta sau de extremă stânga", a afirmat Denis Goeman.

"El explică în audierea sa că motivul actului său este că lumea politică a gestionat prost criza sanitară" legată de pandemia de noul coronavirus, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Suspectul era cunoscut serviciilor judiciare dar nu avea cazier judiciar "propriu-zis", a mai indicat Denis Goeman.

Un judecător de instrucţie a fost sesizat şi urmează să se pronunţe asupra unei inculpări.

"În acest stadiu mobilul terorist nu este reţinut", a răspuns Goeman la o întrebare venită din partea jurnaliştilor.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *