Actualitate

Un grup de initiativa din Ghidighici doreste sa scape de primar

Un grup de initiativa din com. Ghidighici, mun. Chisinau, au anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca vor sa-l dea jos pe primarul Ion Beglet prin referendum. In afara de aceasta, ei au anuntat ca vor incerca sa convinga si celelalte localitati din raza municipiului Chisinau de organizarea unui referendum de revocare din functie a primarului general Dorin Chirtoaca. Ei considera ca Dorin Chirtoaca il sustine pe Ion Beglet, argument in acest sens fiind faptul ca la cateva sedinte operative ale primariei municipale, Ion Beglet a stat in dreapta primarului general.

Nicolae Anghelinici, membru al grupului de initiativa, l-a acuzat pe primar precum ca acesta utilizeaza bani publici in interes personal, l-a promovat in functia de viceprimar pe feciorul sau, a comis abateri la repartizarea loturilor de pamant pentru constructia de case si ii intimideaza pe localnicii care au depus semnaturi pentru organizarea referendumului.

La randul sau, Ion Beglet a declarat ca membrii acestui grup de initiativa doresc sa-si rezolve problemele personale, implicand in aceasta satenii, primaria. „Ei au scris plangeri in toate instantele. Au venit la Ghidighici de la Procuratura, coruptie, dar nu s-au depistat incalcari. Si apoi, ei aduna semnaturi mintind oamenii ca semneaza pentru a li se da locuri de casa sau a avea alte facilitati”, a declarat primarul Gratiestiului, care la alegerile locale a fost ales prin votul a circa 80% din alegatori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *