Actualitate

Un grup de procurori de la PA îi iau apărarea lui Viorel Morari

 În scrisoare se spune că procurorii semnatari din Procuratura Anticorupție (PA) consideră că Procuratura Generală a administrat defectuos situația creată la PA.

„Constatăm cu regret că factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv. Cel puțin așa reiese din faptul că PG a inițiat foarte operativ semnarea unei declarații privind independența Procuraturii în contextul evenimentelor social politice din țară, dar nu a putut gestiona sau informa corespunzător publicul referitor la circumstanțele demiterii procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, fiind o enigmă totală implicarea sau neimplicarea acestuia în careva acțiuni ilegale. În lipsa unor informații elementare pe acest caz, ne rezervăm dreptul să luăm în calcul neglijența sau – mai rău – rea intenția PG în administrarea crizei din PA creată de acele scrisori anonime…”, mai scriu o procurorii de la PA.

Procurorii Anticorupție argumentează scrisoarea respectivă prin faptul că în presă au apărut informații privind contestarea de către Viorel Morari a ordinului de eliberare din funcție, precum și solicitarea de verificare a legalității efectuării măsurilor speciale de investigație în privința sa, prin urmărirea vizuală.

Astfel procurorii cer informarea opiniei publice despre investigarea cazului în care este vizat Viorel Morari iar în cazul în care nu este depitată vre-o ilegalitate, acuzatorii de stat cer anularea ordinului de demisie a fostului șef de la Procuratura Anticorupție.


Sursa: deschide.md 


Sursa: deschide.md 


Sursa: deschide.md 

https://deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *