Actualitate

Un nou campion in sahul moldovenesc

Maestrul FIDE Vladimir Hamitevici din Tighina, in varsta de doar 19 ani, a devenit, in premiera, campion republican la sah.

Sportivul nistrean si-a dominat autoritar adversarii, totalizand 6,5 puncte din 9 posibile – cu un punct mai mult decat urmatorii doi clasati, marele maestru international Vasile Sanduleac din Balti si maestrul international din capitala, Sergiu Bargan din Chisinau.

Proaspatul campion a luat startul cu sansa a treia de a cistiga turneul, conform coeficientului sau ELO, egal cu 2403 puncte, dupa Vasile Sanduleac (2466 de puncte) si Sergiu Vedmediuc (2459 de puncte), ultimul fiind campion al editiei precedente. Victoria in turneul finalizat duminica, i-a permis lui Vladimir Hamitevici sa fie inclus in selectionata nationala, care va participa la Olimpiada Mondiala de sah, in toamna anului curent, la Hanti-Mansiisk (Rusia).

In concursul feminin, campioana a devenit, pentru a patra oara, marea maestra internationala Elena Partac, care a acumulat 7,5 puncte din 8 posibile. Pe locul second s-a clasat Svetlana Petrenco, avand sapte puncte accumulate, podiumul fiind incheiat de catre Diana Baciu (5,5 puncte).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *