Social

Un rus „cunoaşte R. Moldova”

Numele lui este Vladimir Gudzenko. El este profesionist în mai multe domenii, precum construcţii, energetică şi locuieşte în una din suburbiile Moscovei. Până a deveni câştigătorul marelui premiu, Vladimir Gudzenko a trebuit să obţină punctajul maxim la toate cele 15 etape ale concursului. Asta a şi făcut, demonstrând cunoştinţe profunde despre istoria, prezentul, cultura şi tradiţiile moldovenilor. Programul sejurului de trei zile include participarea la Sărbătoarea „Ziua Naţională a Vinului”, vizitarea complexului turistic Orheiul Vechi, a Mănăstirii Curchi, a mai multor muzee, monumente istorice şi arhitecturale.

Potrivit Serviciului de limba rusă al Departamentului RMI, în finala competiţiei din anul curent s-au calificat peste 20 de ascultători din mai mult de zece ţări ale lumii, inclusiv Italia, SUA, Germania, Rusia, Brazilia, China, Ţările de Jos etc. Concurenţii care s-au plasat pe primele trei locuri sunt Jerónimo Zamora din Mexic şi Serghei Lobaţeev din Rusia (locul I), Dmitrii Balykin din Rusia şi Christian Ghibaudo din Franţa (locul II), Gabriel Schvartz din Mexic (locul III). Acestora le-au fost acordate diplome şi cadouri de preţ, iar ceilalţi participanţi au primit în dar mici atenţii şi CD-uri cu muzică populară.

Vladimir Gudzenko a câştigat, anterior, alte trei concursuri asemănătoare, organizate de posturi de radio din România, Turcia şi China.
Concursul „Cunoaşte Republica Moldova” este dedicat ascultătorilor de peste hotare ai postului RMI şi se desfăşoară în perioada lunilor mai-iulie. Ediţia curentă a concursului a fost consacrată aniversării a XX-a de la proclamarea independenţei RM. Concursul a fost lansat în anul 2006 de RMI, cu susţinerea IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, cu ocazia aniversării a XV-a a independenţei RM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *