Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

CSI / Rusia 4 Mai 2017, ora 12:15

Un tribunal rus a respins apelul lui Aleksei Navalnîi la sentinţa de închisoare cu suspendare

Marime Font

Un tribunal din Rusia a decis miercuri să respingă apelul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, împotriva sentinţei de cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, astfel că acesta nu poate să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018, notează site-ul France24. 

Tribunalul regional din oraşul Kirov a anunţat că menţine decizia primei instanţe, în dosarul privind deturnarea de fonduri într-o afacere cu masă lemnoasă derulată în 2009. În acea perioadă, Navalnîi era consilier al guvernatorului regiunii Kirov.

Navalnîi consideră că decizia instanţei e motivată politic. În luna decembrie a anului trecut, Aleksei Navalnîi şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţialele din 2018, ca adversar al lui Vladimir Putin, aflat la al treilea mandat.Avocatul lui Navalnîi a anunţat că va contesta decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Dosarul lui Aleksei Navalnîi a fost rejudecat în acest an, după ce CEDO a decis că procesul iniţial a fost incorect.

În urma condamnării la închisoare cu suspendare, Aleksei Navalnîi nu va avea dreptul să candideze la preşedinţie în următorii zece ani. Totuşi, el susţine că prevederile Constituţiei Rusiei nu îl împiedică să organizeze o campanie electorală, întrucât doar cei care sunt în închisoare nu pot face acest lucru.

Navalnîi a deschis deja birouri de campanie în mai multe oraşe din Rusia şi are nevoie de 300.000 de semnături pentru a-şi înregistra candidatura.

"Nu renunţăm la campania pentru prezidenţiale şi sunt sigur că vom reuşi. Navalnîi are dreptul să participe, chiar dacă nu-i va fi uşor să-şi exercite acest drept", a declarat Leonid Volkov, şeful de campanie al lui Aleksei Navalnîi.

De profesie jurist, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, s-a făcut remarcat în timpul protestelor împotriva lui Vladimir Putin din 2011 şi 2012. El conduce o organizaţie anticorupţie care a publicat o serie de documente compromiţătoare despre corupţia din interiorul aparatului de stat din Rusia, cu trimitere la premierul Dmitri Medvedev.

În luna martie, susţinătorii lui Navalnîi au organizat cea mai mare demonstraţie neautorizată de la Moscova în ultimii ani, poliţia reţinând aproximativ 1.000 de persoane. Recent, Navalnîi a fost atacat cu vopsea antiseptică verde şi şi-a pierdut 80% din vedere la ochiul drept.

sursa: mediafax.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul