Actualitate

Uniunea Europeană acordă Ucrainei un AJUTOR de jumătate de MILIARD de euro

La summit au participat ministrul de externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini și comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn.

Acordurile semnate de Ucraina și Uniunea Europeană se referă în primul rând la acordarea de asistență financiară. În special, UE va aloca suma de 80 de milioane de euro pentru a sprijini eficiența energetică, iar alte 20 de milioane în acest scop vor fi transferate de Germania.

Un pachet financiar separat de 10 milioane de euro va fi acordat pentru dezvoltarea Donbasului și zonei Azov. Fondurile vizează, printre altele, îmbunătățirea accesului la serviciile administrative pentru persoanele strămutate și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din regiune.

În plus, Uniunea Europeană va aloca 40 de milioane pentru reforme privind descentralizarea, pe care Ucraina a început să le introducă cu sprijinul UE după schimbarea guvernului în 2014.

Un alt pachet de 20 de milioane de euro va finanța proiectul „Inițiativa anticorupție”, care are drept scop consolidarea instituțiilor anticorupție.

În același timp, alocarea acestor fonduri va depinde de îndeplinirea mai multor condiții, inclusiv de implementarea deplină a reformelor în domeniul combaterii spălării banilor sau verificarea declarațiilor electronice privind veniturile funcționarilor. Aceste condiții sunt impuse de Acordul de asociere UE cu Ucraina semnat în 2014.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *