Ultima oră

Unsprezece morţi în Rusia, în incendiul unui cabane de lemn în care erau cazaţi muncitori migranţi la o fabrică de cherestea în regiunea Tomsk, în Siberia Occidentală

Potrivit filialei regionale a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, un incendiu a izbucnit către ora locală 4.00 (0.00, ora României) şi a distrus în întregime clădirea de 200 de metri pătraţi.

”Corpurile a 11 persoane au fost găsite”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Comitetul regional de anchetă a precizat într-un comunicat că două persoane au reuşit să iasă în viaţă din cădirea în flăcări, aflată în satul Priciulimski, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de capitala regională Tomsk.

”Potrivit datelor preliminare, 12 cetăţeni uzbeci locuiasu în această clădire. Zece dintre ei au murit, iar doi au primit ajutor medical”, a anunţat pe pagina sa de Telegram Ministerul uzbek pentru Situaţii de Urgenţă.

Cea de-a 11-a persoană decedată este un cetăţean rus, au precizat autorităţile regionale într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, toate victimele munceau în cadrul Greenwood, o întreprindere forestieră cu sediul la Tomsk.

”Clădirea de lemn care a ars pe teritoriul fabricii de cherestea, închiriat de Greenwood, nu era prevăzută să locuiască oameni în ea”, se arată în acest comunicat.

Guvernatorul regiunii Tomsk, Serghei Jvaşkin s-a dus la faţa locului şi a ordonat să se efectueze controale în domeniul securităţii împotriva incendiilor în întreaga regiune.

Câteva milioane de muncitorii migranţi din Asia Centrală trăiesc în Rusia, ocupănd adesea locuri de muncă prost plătite, în care reglementările în domeniul securităţii nu sunt respectate.

Exploziile sau incendiile sângeroase sunt relativ frecvente în Rusia, din cauza vechimii infrastructurilor, care datează adesea din epoca sovietică sau a nerespectării normelor de securitate.

La începutul lui ianuarie, opt muncitori vietnamezi au murit în incendiul unor cabane de metal în care erau cazaţi, la periferia Moscovei, pe teritoriul unui cimplex agricol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *