Actualitate

Unul dintre cei mai bogaţi moldoveni a ajuns consilier municipal din partea PSRM

În vârstă de 61 de ani, Vasile Chirtoca este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri şi politicieni moldoveni, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

El este proprietar al grupului DAAC Hermes, care concentrează circa 50 de companii din Republica Moldova (ce au ca sferă de activitate de la comerțul cu automobile și tehnică agricolă, la fabrici avicole și uzine constructoare de mașini, până la silozuri de cereale, servicii IT, imobiliare și surse de informare în masă).

Lista companiilor controlate direct sau indirect de Vasile Chirtoca:

Cifra de afaceri a grupului este de circa trei miliarde de lei, iar averea omului de afaceri încă în anul 2010 era estimată de către de ziarul de afaceri ucrainean “Delo” la circa 90 de milioane de dolari.

Printre cele mai cunoscute şi mai mari companii controlate de Chirtoca se numără DAAC Auto cu cifră de afaceri de circa 600 milioane lei, DAAC System Integrator – cu peste 140 milioane de lei, Victoria Cosmetic etc.

Pentru anul 2018, Vasile Chirtoca a declarat venituri de circa 22 milioane lei, din care doar 460.000 de lei din salariu, restul din dividendele de la patru companii. Împreună însă cu soţia sa veniturile anuale pentru 2018 se ridică la 35 de milioane de lei.

Mai adăugăm că el conduce şi sponsorizează Federaţia de Box din Moldova.

https://stiri.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *