Actualitate

Usatîi trage alarma: Se vrea din nou ELIMINAREA mea din alegeri

Apariția în spațiul public a unor informații și filmări în care este vizat „Partidul Nostru” urmăresc eliminarea formațiunii politice din cursa electorală, iar în spatele acestora stă președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM.

Declarațiile au fost făcute de Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”, într-o conferință de presă în care a reacționat la apariția pe unele siteuri a unor materiale, inclusiv secvențe video, parte a unui dosar aflat în gestiunea Procuraturii Generale. Usatîi a acuzat oamenii legii că au admis intenționat scurgerile de informații în plină campanie electorală, sugerând astfel că procuratura este controlată de Dodon. Prin publicarea acestor materiale, spune Usatîi, se urmărește incriminarea faptului că PN este finanțat din exterior și a adăugat că PN nu și-a permis niciodată să încalce legea și că formațiunea politică rămâne una transparentă.

«Noua putere utilizează metoda lui Plahotniuc, în încercarea de a ne denigra și a ne scoate candidații din cursa electorală. Repet, nu am încălcat legea atunci când socialiștii imitau opoziția, nici acum», – a subliniat Usatîi.

Liderul PN a arătat presei cinci mape voluminoase care conțin solicitări de ajutor din partea cetățenilor, recepționate în 2018 și depuse la fundația pe care o conduce.

«Începând cu anul 2014, mii de oameni au primit ajutor material din partea mea. Pe acești bani au fost construite fântâni, reparate grădinițe. Pe cele mai multe dintre cazuri nu le-am făcut publice, așa cum acești bani au fost utilizați pentru ca adulți și copii să poată beneficia de operații, multe resurse au fost oferite oamenilor pentru soluționarea unor alte probleme personale. Nu am ascuns niciodată că ajut oamenii și niciodată nu am utilizat bani de peste hotare pentru finanțarea partidului», – a mai declarat Usatîi.

Usatîi a prezentat și câteva facturi de plată în valoare de peste 7 mil. de lei a impozitele pentru actele de binefacere făcute de el în R. Moldova.

Potrivit lui Renato Usatîi, apariția acestor materiale în spațiul public, poate fi considerată și ca o răzbunare a socialiștilor împotriva „Partidului Nostru” pentru contestația depusă recent la CEC, împotriva PSRM în care sunt invocate o serie de încălcări și abuzuri admise în campania electorală.

“Iată contractul PN pentru alegerile locale cu agentul economic care se ocupă de distribuirea bannerelor electorale în întreaga țară. Achităm câte 300 euro pentru fiecare billboard. Socialiștii declară 15.000 de lei, în altă săpătmână 20.000 de lei, iar ultima dată au declarat, cel mai puțin, 14.000 de lei. Asta în timp ce noi la Bălți am instalat bannere în sumă de 82 de mii de lei. Socialiștii au 20 de billboarduri la Bălți. Pentru o unitate ei indică prețul de 100 de lei. Ne-am adresat ieri la CEC, ceea ce i-a înrăit pe socialiști, care au început să distribuie știri false“, a mai adăugat Usatîi.

La finalul conferinței de presă, liderul PN a lansat un avertisment la adresa lui Dodon: „Igor, lasă porcăriile”, și l-a parafrazat: „Igor, nu te juca cu focul”.

Renato Usatîi este cunoscut prin susținerea mai multor acțiuni filantropice. A ajutat mulți oamenii nevoiași, bolnavi și familii social vulnerabile. În primăvara anului 2014, el şi-a vândut maşina de model „Rolls-Royce” cu 4 milioane de lei pentru a-i ajuta, cu o parte a banilor obținuți din vânzarea mașinii, pe locatarii unei mansarde din Chișinău, care, în urma unui incendiu puternic, au rămas fără acoperiș deasupra capului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *