Terapia prin cumpărături nu este chiar inutilă. Un studiu recent a demonstrat că te poate face să te simți mai bine, dacă știi cum să o folosești.
Toate fashionistele spun că terapia prin cumpărături este cât se poate de reală, însă cercetătorii au fost rezervați în această privință. Un studiu al Universității Arizona le dă, însă, dreptate pasionatelor de modă. Oamenii de știință susțin că te poți simți mai bine dacă faci cumpărături după o zi proastă sau după o decepție în dragoste, potrivit glamour.com. Totuși, dacă vrei ca acest obicei să îți îmbunătățească starea de spirit, trebuie să știi ce să cumperi. Nu ai voie să achiziționezi nimic care să îți amintească de situația pe care încerci să o uiți.
Dacă, de exemplu, ești supărată pentru că nu ai primit o mărire de salariu, nu te va ajuta să cumperi o rochie scumpă pentru muncă, pentru că îți va aminti de ce ești supărată. În astfel de moment, investește în piese care nu au nicio legătură cu starea de spirit. O geantă sau o pereche de pantofi sexy chiar te vor face să te simți mai bine și care nu te duce cu gândul la muncă.
Beneficiile terapiei prin cumpărături
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Michigan a arătat că shopping-ul îi face pe oameni să simtă că recapătă controlul pe care l-au pierdut în alte aspecte ale vieții. Oamenii de știință au observat că oamenii care au cheltuit bani pe lucruri de care nu aveau nevoie simțeau că sunt mai stăpâni pe viața lor și erau mai fericiți.
Totuși, terapia prin cumpărături trebuie practicată cu moderație. Nu merge în magazine de câte ori te simți tristă, pentru că la final te vei simți vinovată pentru că ți-ai cheltuit banii.
Trucuri de care să ții cont când faci terapie prin cumpărături
Încearcă să cumperi întotdeauna lucruri pe care știi sigur că le vei purta. Așa nu doar că vei scăpa de depresie, dar îți vei îmbunătăți și garderoba. Fiecare piesă pe care o cumperi trebuie să poată fi purtată cu alte trei piese pe care le ai deja, dacă vrei să faci o investiție care să îți fie de folos.
Nu investi în piese care nu sunt potrivite stilului tău. Hainele cu paiete, rochiile foarte decoltate, pantofii pentru petreceri sunt drăguți, dar dacă știi că nu îi vei purta, nu are rost să îi porți.
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul