Sănătate

UTIL / Cum te ajută terapia prin cumpărături

Toate fashionistele spun că terapia prin cumpărături este cât se poate de reală, însă cercetătorii au fost rezervați în această privință. Un studiu al Universității Arizona le dă, însă, dreptate pasionatelor de modă. Oamenii de știință susțin că te poți simți mai bine dacă faci cumpărături după o zi proastă sau după o decepție în dragoste, potrivit glamour.com. Totuși, dacă vrei ca acest obicei să îți îmbunătățească starea de spirit, trebuie să știi ce să cumperi. Nu ai voie să achiziționezi nimic care să îți amintească de situația pe care încerci să o uiți.

Dacă, de exemplu, ești supărată pentru că nu ai primit o mărire de salariu, nu te va ajuta să cumperi o rochie scumpă pentru muncă, pentru că îți va aminti de ce ești supărată. În astfel de moment, investește în piese care nu au nicio legătură cu starea de spirit. O geantă sau o pereche de pantofi sexy chiar te vor face să te simți mai bine și care nu te duce cu gândul la muncă.

Beneficiile terapiei prin cumpărături
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Michigan a arătat că shopping-ul îi face pe oameni să simtă că recapătă controlul pe care l-au pierdut în alte aspecte ale vieții. Oamenii de știință au observat că oamenii care au cheltuit bani pe lucruri de care nu aveau nevoie simțeau că sunt mai stăpâni pe viața lor și erau mai fericiți.

Totuși, terapia prin cumpărături trebuie practicată cu moderație. Nu merge în magazine de câte ori te simți tristă, pentru că la final te vei simți vinovată pentru că ți-ai cheltuit banii.

Trucuri de care să ții cont când faci terapie prin cumpărături

Încearcă să cumperi întotdeauna lucruri pe care știi sigur că le vei purta. Așa nu doar că vei scăpa de depresie, dar îți vei îmbunătăți și garderoba. Fiecare piesă pe care o cumperi trebuie să poată fi purtată cu alte trei piese pe care le ai deja, dacă vrei să faci o investiție care să îți fie de folos.

Nu investi în piese care nu sunt potrivite stilului tău. Hainele cu paiete, rochiile foarte decoltate, pantofii pentru petreceri sunt drăguți, dar dacă știi că nu îi vei purta, nu are rost să îi porți. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *