Actualitate

Valentina Buliga este noul director al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină

„Sunteți un specialist extraordinar. Sunt sigur că gestionarea fondurilor din medicină va fi la nivelul care vă caracterizează”, s-a adresat premierul Ion Chicu noii șefe de la CNAM.

Candidatura Valentinei Buliga a fost decisă în urma negocierilor dintre PDM-PSRM, despre care Jurnal.md a scris încă la începutul lunii.

Buliga a ocupat și funcția președinte al Casei Naționale de Asigurări Sociale, fiind numită pe ultima sută de metri a mandatului fostului Parlament, în cadrul căreia a fost aleasă deputat pe listele PD.

În perioada 2009 – 2015 a îndeplinit funcția de ministru al muncii, protecției sociale și familiei. Atunci s-a manifestat cu o declarație care a consternat publicul – a îndemnat mămicile revoltate de modificările privind îndemnizațiile pentru copil să spele epelincuțe”.

Valentina Buliga este cunoscută opiniei publice și după scandalul în urma căruia Moldova a fost obligată de CEDO să achite 7.680 de euro despăgubiri unui pensionar din Glodeni, care a fost internat forțat în Spitalul de Psihiatrie după ce acesta ar fi lovit-o pe Buliga la o întâlnire cu locuitorii din raion, fiind nemulțumit de pensia mică.

https://www.jurnal.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *