Ultima oră

Vezi cum arată iPad 2 ce va fi lansat în februarie

 Anul trecut tablet-ul lansat de compania lui Steve Jobs a luat cu asalt piaţa de dispozitive mobile, înregistrând vânzări-record, de aproximativ 10 milioane de unităţi. Ca urmare a succesului înregistrat de acesta o nouă categorie de produse s-a născut iar competitorii au început să se apară din toate direcţiile. Deşi anul trecut Apple domina net segmentul tablet-urilor la nivel global, adjudecându-şi 95% din piaţă, anul acesta analiştii se aşteaptă să vadă un prim competitor serios al iPad-ului care să ruleze pe baza sistemului de operare Android.

Iată de ce lansarea noii generaţii a iPad-ului este aşteptată cu interes maxim de întreaga industrie de IT şi nu numai. CES 2011, cea mai mare expoziţie anuală de tehnologie, ar fi fost un prilej perfect pentru noi veşti despre aceasta, însă nicio confirmare oficială despre data lansării tablet-ului nu a apărut. Au făcut văzute în schimb indicii consistente despre noul design al acestuia.


O carcasă metalică pentru iPad a fost astfel văzută, imortalizată şi apoi răspândită în toate colţurile internetului, la pavilionul iLounge din cadrul CES 2011. Carcasa, realizată de Gopod Mobile şi având inscripţionat logo-ul “iPad 2” şi “128GB” nu va fi cea oficială, însă aceasta arată, în premieră, care va fi design-ul noului iPad.

Carcasa, împreună cu un battery pack pliabil realizat special pentru iPad 2 au fost dezvoltate de Gopod Mobile Company pe baza noului device şi arată că noul tablet va beneficia de un design îmbunătăţit, mai subţire şi ceva mai mic, cu o cameră în partea din spate – confirmând zvonurile de la sfârşitul anului trecut care vorbeau despre o cameră frontală şi una în spatele tablet-ului, la fel ca la iPhone 4 – precum şi o reaşezare a porturilor acestuia.

Nu va mai dura foarte mult până când vom putea vedea exact cum arată noul iPad. Conform lui Kevin Rose, blogger şi fondator al Digg, Apple ar urma să anunţe iPad 2 pe 1 februarie. Acesta a anunţat pe blogul său că are informaţii din partea "unei autorităţi importante" conform cărora Apple ar urma să lanseze noul iPad în următoarele trei sau patru săptămâni, cel mai probabil marţi, 1 februarie. În trecut sursele lui Rose i-au furnizat informaţii corecte despre iPod nano şi o confirmare a funcţiei Copy-Paste în update-ul iPhone-ului 3.0 .

Sursa: Money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *