Actualitate

VIDEO /// ARIPI: Primul desen animat VR din R. Moldova e disponibil online

Filmulețul „ARIPI” și-a încheiat viața de festival și a revenit acasă cu o colecție întreagă de premii. Imediat după premiera din aprilie 2019, desenul animat a participat la festivaluri internaționale de film din America, Canada, Franța, Croația, Anglia, Puerto Rico, România, Bosnia și Herțegovina etc.

Acesta a obținut mai mult de 10 premii ca fiind cel mai bun proiect VR și a devenit câștigătorul premiului „VR-AWARDS”, concurând cu lucrările studiourilor de animație cu renume mondial Walt Disney Animation Studios, Baobab Studios și Fable Studio.

Conform condițiilor multor festivaluri, numai lucrările care încă nu au fost afișate în rețea pot intra în programul competiției. Acum, când „anul festivalurilor” s-a încheiat, studioul este gata să-și pună lucrarea de animație la dispoziția spectatorilor, care au așteptat atât de mult să-l vizioneze.

Reamintim, desenul animat „ARIPI” este un proiect de animație unic pentru Republica Moldova și toată Europa de Est. Acesta este primul desen animat pentru realitatea virtuală (VR).

Studioul de animație Simpals Studio a lucrat la el peste trei ani. Spre deosebire de desenele animate 3D, animația VR vă permite să experimentați efectul prezenței.

ARIPI” prezintă povestea unui astronaut moldovean, care în copilărie visa să poată zbura. Timpul a trecut, eroul a crescut și acum lucrează la o stație spațială.

Într-o zi, o defecțiune mică face ca stația să se prăbușească. Pentru a fi salvat, eroul va trebui să revină la visul din copilărie.

Desenul animat „ARIPI” va fi disponibil spectatorilor în format 3D și 360 Stereo Injector. Versiunea 360 Stereo Injector va putea fi vizionată cu ajutorul ochelarilor speciali de realitate virtuală.

Filmul este disponibil pentru vizionare pe canalul de Youtube al studioului Simpals sau pe pagina de Facebook a proiectului.

simpals.studio 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *