Politică

VIDEO / Cine este agentul guvernamental care vrea ca statul să piardă zeci de milioane de euro în cazul Gemenii

După ce Republica Moldova a fost obligată de CEDO să plătească 2 milioane de euro despăgubiri în cazul centrului comercial ”Gemeni”, statul riscă să piardă acum și mai mulți bani. Asta pentru că soluția identificată de autorități ar presupune până la urmă exproprierea actualilor proprietari. Declarația a fost făcută, pentru Jurnal TV, de avocatul centrului comercial, Octavian Cazac.

El spune că statul ar putea fi acționat nu doar în arbitrajul internațional, dar și în instanțele din România, acolo unde s-ar afla acționarii majoritari ai societății pe acțiuni ”Gemeni”.

„Nu este o soluție de a scăpa de a plăti 2 milioane și de a te expune la un litigiu de zeci de milioane de euro. Asta este complet alogic, asta nu este o soluție. De fapt, eu am impresia că statul nu se apără cuvenit. CEDO nu a spus că statul trebuie să plătească 2 milioane punct, ci a spus că statul este obligat să plătească 2 milioane euro acestor reclamanți la CEDO, cu condiția că ei rândul lor transmit 33% din societatea Gemeni, acțiuni care într-adevăr le dețineau în 2005 când le-au fost încălcate drepturile, dar acțiuni pe care nu le mai dețin astăzi”, spune Cazac.

La 22 ianuarie Curtea Supremă de Justiție se va expune asupra cererii de revizuire depusă de agentul guvernamental Oleg Rotari, care cere restabilirea registrului cadastral al SA Gemeni la nivelul anului 2005.

„Dacă se va întâmpla asta statul va pierde zeci de milioane de euro în arbitrajul internațional”, afirmă avocatul pentru Jurnal TV.
Contact de JTV, Oleg Rotari a refuzat să comenteze situația.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *