Ultima oră

VIDEO / „Drumuri bune de Moldova” au ÎNGUSTAT carosabilul pentru a asfalta „MAI MULT”

Noi acum am măsurat și când până la făcut drumul era 5 m, dar acum asfalt curat îi 3,95 și atât. Două mașini nu încap, ea o să intre aici, pe glodul acesta care au facut”, s-a plâns femeia.

Lucrările de reabilitare au fost finisate acum două săptămâni. Drumarii au împrăștiat pietriș pe acostament. Oamenii se plâng că apele pluviale împrăștie prundișul pe drumul proaspăt asfaltat.

Bătaie de joc. Râs din bani. Ce acesta-i drum? Eu de dimineață când am mers pe aici eram să îmi rup picioarele prin pietrele acelea.Cât era să mai pună jumătate de metru, să făcut cât era de lat drumul. Au îngustat să facă economie și mai mult au pierdut”.

„Trebuia să puie mai lat așa cum a fost șoseaua și era să fie bun, dar așa nu îi chiar bun Merge apa la vale, ia uitați-vă cum a mers și a mânat”, spun sătenii.

Iar pentru unii gospodari, accesul în propriile curți a devenit dificil.

Drumul vechi era mai bun decât acum. Acum trebuie să-mi îmi încarc eu pitrișul de acasă, să pun aici, că statul ia de la cineva bani, face bani. Nu-i drum, nu ne place!”, a menționat un sătean.

Unii oameni spun însă că se mulțumesc și cu atât. Chiar dacă drumul nu este perfect, cel puțin au scăpat de gropi.

Îi bun, s-a primit bine, e bine, drumul se face cum trebuie. El trebuia oleacă mai lat să fie, îi cam îngust dar îi bun și așa”.

„Bine că s-a renovat, nu o anin mai mult deloc. Ei, nu e comod, dar mai bine așa”, au precizat locuitorii satului.

Segmentul de drum reparat măsoră peste 600 de metri și a fost renovat în cadrul programului „Drumuri bune 2020”. Lucrările au costat peste un milion de lei. Autoritățile au declarat că drumul nu putea fi extins.

Nicidecum nu se poate de extins anume această porțiune. Fiindcă, dacă priviți atent acolo sunt una, două și a treia groapă de canalizare, care a fost instalată în 2001 de către Moldtelecom. Chiar dacă cu aceste lacune, dar până când suntem satisfăcuți. Noi nu dispunem de alte surse”, a spus primarul satului Nicoreni, Mihai Rotaraș.

Îna cest an, statul preconizează să cheltuie 1,37 miliarde de lei în cadrul Programului „Drumuri bune 2020”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *