Actualitate

VIDEO / Israelul a efectuat BOMBARDAMENTE masive în Siria după doborârea unui avion militar. ONU cere stingerea imediată a conflictului

Potrivit AFP, Guterres a subliniat că toate părţile implicate trebuie să respecte rezoluţiile internaţionale şi a cerut ca toate părţile să se implice pentru „dezarmorsarea imediată şi necondiţionată a violenţelor".

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon a cerut Consiliului de Securitate să condamne acţiunile Iranului şi să-i oprească „provocările", declarâd că Organizaţia Naţiunilor Unite nu poate „să stea impasibilă în timp ce Iranul instigă la escaladări periculoase şi încălcă rezoluţiile ONU".

Israelul a anunţat că, după bombardamentele masive de sâmbătă, sistemul de apărare anti-aeriană sirian a fost puternic afectatat.

Oferind mai multe detalii despre desfăşurarea evenimentelor, purtătorul de cuvânt al Forţelor Armate israeliene, Jonathan Conricus‏,a declarat pentru CNN că a fost trimisă o dronă iraniană fără pilot cu o anumită misiune din interiorul Israelului.

Drona a intrat în spaţiul aerian israelian la ora 4:50- ora locală, sâmbătă, după ce a fost urmărită de armata israeliană de la lansarea sa de la centrul de comandă iranian T-4 lângă Palmyra, Siria.

Forţele armate israeliene au interceptat-o ​​cu un elicopter de atac Apache, iar aceasta s-a prăbuşit la nord de oraşul israelian Beit She’an.

Sursa: Mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *