Actualitate

VIDEO/ ”De ce nu i-aţi tăiat urechile?”. Furia unui general rus care a luptat şi în Siria, poreclit ”măcelarul din Mariupol”.

Generalul rus Mihail Mizintsev, care conduce asediul orașului ucrainean Mariupol, ar recurge la pedepse înfiorătoare pentru a-şi pedepsi subalternii ”indisciplinaţi”. Militarii ar plăti scump pentru greşelile lui, după cum reiese şi dintr-o înregistrare audio a unui apel telefonic.

Potrivit Daily Mail, ar fi vorba despre o convorbire telefonică între Mizintsev, supranumit ”măcelarul din Mariupol”, şi un militar de grad inferior. În timpul discuţiei, generalul pare nemulţumit că unui soldat prins că nu-şi purta corect uniforma nu i-au fost tăiate urechile. Bărbatul întreabă, furios, de ce acesta nu a fost pedepsit şi de ce ”încă nu şchiopătează”.

Acces de furie al generalului rus: „De ce nu i-a tăiat nimeni urechile?”

„Uită-te la nemernicul ăla care stă acolo şi ne priveşte cu ochi de bovină, îmbufnat”, exclamă Mizintsev, conform înregistrării audio publicate de Olexander Scherba, fostul ambasador austriac al Ucrainei.
„De ce mai rămâne? Şi de ce trebuie să-mi mai pierd timpul cu mizeriile tale? Când ești șeful unei unități, te ocupi de problemele astea. (…) De ce nu are faţa mutilată? De ce nu i-a tăiat nimeni urechile? De ce nu șchiopătează încă acest idiot?”, lansează un tir de întrebări generalul rus.

„Noaptea, când iese afară, să-l salte un grup de agresori necunoscuţi. Sar pe el şi-l iau la bătaie, îi dau peste faţă cu o sticlă …”, mai sugerează acesta în timpul convorbirii telefonice.

Videoclipul a fost publicat la scurt timp după ce Mizintsev a fost identificat drept comandantul care supraveghează ”operațiunea militară”rusă din Mariupol. Generalul, care ocupă din 2014 funcția de director al Centrului Național de Apărare al Rusiei, s-a dat de gol când a emis personal o cerere ca trupele ucrainene care apără portul Mariupol să se predea. Solicitarea acestuia a fost respinsă. În lumina noilor informaţii, săptămâna aceasta, oficialul ucrainean Olexander Scherba l-a numit pe Mizintsev ”măcelarul din Mariupol”. Nu ar fi prima oară când generalul rus ar da dovadă de cruzime. În timpul luptelor din Siria, acesta ar fi pus la cale inclusiv asediul sângeros al oraşului Alep.

Războiul Rusia – Ucraina a intrat în a doua lună de lupte

O serie de unităţi militare ruse au început să se retragă din unele zone din Ucraina după ce au suferit pierderi grele, a anunţat armata ucraineană într-un raport cu privire la situaţia de pe front dat publicităţii vineri, iar liniile frontului sunt ”practic îngheţate”, în timp ce invazia rusă intră în cea de-a doua lună, a declarat Oleksii Arestovici, unul din consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *