Actualitate

VIDEO/ Diacov despre întâlnirea Stoianoglo – Recean: Alexandru s-a dus să-l viziteze ca pe bolnav

Potrivit lui Diacov, cei doi s-au întâlnit la domiciliul fostului ministru de Interne, Dorin Recean, care și-ar fi fracturat piciorul, cu puțin timp înainte de întrevedere, transmite sinteza.org.

 
„S-au întâlnit. Ei într-adevăr sunt în relații bune, de mult timp. Ei s-au înțeles să se întâlnească, Recean a plecat la schiuri și și-a rupt piciorul. A venit repede înapoi și l-a sunat. Alexandru s-a dus să-l viziteze ca pe bolnav. N-au băut că Alexandru era la volan, dar Recean nu bea. În timpul ăsta a intrat un ziarist, i-a adus lui Recean niște cărți. Au mai schimbat niște vorbe și Stoianoglo a plecat”, a relatat Ivan Diacov în cadrul unei emisiuni.

În același timp, celălalt invitat al emisiunii de la N4, expertul în protecția drepturilor omului și drept constituțional din Chișinău, Teodor Cârnaț, s-a arătat deranjat de întâlnirea lui Recean – Stoianoglo, odată ce s-ar fi încălcat codul de etică. Mai exact, aflându-se într-o funcție de stat, lui Recean i-ar fi interzis să aibă întrevederi cu persoane care au statut de învinuit, precum Procurorul General suspendat, Stoianoglo.

„Stoianoglo are statut de învinuit, chiar de acum de inculpat pe dosar emis de instanța de judecată. Știe foarte bine că față de dumnealui, poate fi luată altă măsură de reprimare – arest preventiv, deoarece poate influența martorii sau mersul urmăririi penale. Dumnealui se permite, având acest statut, să se întâlnească cu Recean, secretarul CSS, consilierul Președintelui pe probleme respective. Acum Recean. Recean fiind în funcție de stat, de consilier și secretar, încalcă codul de etică profesională fiindcă în conformitate cu codul de etică și profesională, îți interzice de-a avea întâlniri cu persoane care au statut de bănuit, învinuit, inculpat, condamnat, pe perioada exercitării mandatului”, a menționat indignat Cârnaț.

În replică, Ivan Diacov a ținut să-i i-a apărarea lui Dorin Recean, menționând că acesta nu s-ar fi aflat în funcții în perioada când a avut loc întrevederea cu Alexandr Stoianoglo.

Vă amintim că, Președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (PPPDA), Dinu Plîngău, dezvăluia la începutul lunii curente că  Alexandr Stoianoglo, a fost acasă la noul consilier al Maiei Sandu, Dorin Recean.

„Acum, noi din informațiile pe care le avem, cunoaștem că Dorin Recean, împreună cu alți colegi, a avut o întâlnire cu domnul Stoianoglo cu trei săptămâni în urmă”, a spus Plîngău.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *