Ultima oră

VIDEO Cutremur puternic în Noua Zeelandă: 65 de morţi şi sute de răniţi

Echipele de intervenţie muncesc contra cronometru pentru a scoate cele câteva sute de persoane rămase blocate sub dărâmături. Oficialii se tem că numărul celor decedaţi ar putea creşte dramatic, odată cu trecerea timplului.

Epicentrul seismului a fost localizat foarte aproape de oraşul Christchurch, din sudul ţării, la o adâncime de doar 5 km. Supravieţuitorii povestesc cu ochii în lacrimi mometele de groază prin care au trecut. “Nu puteam ieşi din clădire. Totul s-a dărâmat în jurul nostru, iar uşile erau închise. A trebuit să spargem geamurile ca să scăpăm”, a declarat unul dintre supravieţuitori.


Catedrala oraşului Christchurch înainte şi după cutremur.

Strigăte disperate după ajutor se aud de ore întregi de sub ruine. Mai multe clădiri din centrul oraşului Christchurch s-au prăbuşit, iar o catedrală veche de 106 ani a fost grav avariată. Trepidaţiile au avariat grav şoselele şi au spart mai multe conducte de apă. Câteva cartiere din localitate au fost inundate. Liniile de electricitate şi cele de telefon au devenit nefuncţionale, iar în mai multe locuri au izbucnit incendii.

Român aflat în Noua Zeelandă: Este un mare dezastru

În Noua Zeelandă, comunitatea de români este foarte numeroasă. Mai ales în oraşul Christchurch, unde s-a produs acest cutremur în urma căruia au fost rănite sute de persoane. Un român din Noua Zeelandă ne-a povestit exact cum s-a întâmplat totul.

„Este un mare, mare dezastru, oraşul se află în reconstuctie după cutremurul de anul trecut şi cu toate că magnitudinea celui de astazi este mai mică, foarte multe cladiri s-au dărâmat, unele erau încă în reconstrucţie

Energiile descărcate scad posibilitatea producerii unui seism în România

Cutremurul din Noua Zeelandă influenţează direct situaţia din România. Directorul Institutului de Fizică a Pământului Gheorghe Mărmureanu a declarat la Antena 3 că energiile descărcate acolo scad posibilitatea producerii unui cutremur mare în ţara noastră.

„Din punctul nostru de vedere, din punctul de vedere al României, este o situaţie favorabilă din cauza ca energia se descarcă acolo. Suntem oarecum în umbră noi aici cu partea asta pentru că partea noastră în umbra va dura până în 2022”, a declarat Mărmureanu. 

După: Antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *