Chișinău

Vinurile româneşti au luat Premiul Mare la „Expovin Moldova”

Organizatorii au prezentat publicului un film despre cum a decurs selectarea învingătorilor, precizând că degustarea a avut loc la „Casa Vinurilor”, unde experţi locali şi din străinătate au ales cele mai calitative vinuri. Pentru ca învingătorii să fie aleşi cât mai obiectiv, a fost păstrat anonimatul celor 208 mostre de vin, participante la concurs. 

Directorul companiei „Poliproject Exhibition”, Arcadie Andronic, a oferit diplome de participare companiilor „Cricova”, „Aroma”, „Barza Albă” şi „Moldomarin” în semn de apreciere pentru că au participat la toate ediţiile „Expovin Moldova”.

În cadrul ceremoniei, 29 de companii au primit diplome de participare, iar circa 30 de companii au luat medalii de bronz, argint şi aur. Cele trei Premii Mari, oferite în cadrul concursului, au fost câştigate de către Compania „Cotnari” din România. Potrivit reprezentantului Companiei „Cotnari”, la Chişinău au fost prezentate cele mai bune vinuri din colecţia „Cotnari”, iar premiile câştigate sunt foarte valoroase pentru companie. 

Şi vinurile autohtone s-au bucurat de succes. Companiile noastre au ocupat locuri de frunte la toate categoriile. Printre premianţi se numără „Ampelos” SRL, „Purcari”, „Vinia Traian”, „Basarabia Wine” ş.a.

Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi a Industriei Alimentare, a mulţumit tuturor producătorilor de vinuri şi a menţionat că „cetăţenii moldoveni se pot mândri peste tot în lume cu vinurile noastre”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *