UE / Nato

Vizita lui Joe Biden: Securitate maximă la Chişinău

Circa 3000 de colaboratori ai MAI şi SPP vor fi implicaţi în acţiunile de securitate ce vor fi întreprinse în centrul capitalei pe 11 martie. Totodată, vizita lui Joe Biden va fi supravegheată de aproximativ 100 agenţi de la Washington. O parte din ei a sosit deja la Chişinău pentru a elabora rutele pe care se va deplasa cortegiul oficialului de la Casa Albă. Anumite clădiri vor fi luate sub controlul serviciilor speciale şi antitero ale R. Moldova. 

Ministrul de Interne, Alexei Roibu, a spus că vor fi supravegheate blocurile locative, unităţile comerciale şi trecerile subterane. Pe trotuare, în raza de 50 m, va fi restricţionat accesul. De asemenea, toţi posesorii de arme vor fi verificaţi.

Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, acolo unde Joe Biden va rosti un discurs public, va deveni zonă de securitate deosebită. Igor Bodorin, director SPP, a spus că accesul populaţiei în scuar nu va fi restricţionat, însă colaborotorii MAI vor verifica pe oricine va dori să pătrundă în zonă. El a precizat că ieşirea din scuar nu va fi posibilă decât după retragerea vicepreşedintelui SUA. Primăria examinează posibilitatea instalării unui pфnou video care ar permite cât mai multor oameni să urmărească discursul lui Biden. 

Printre măsurile de securitate se numără şi resricţionarea circulaţiei rutiere în zona de centru a capitalei. Alexei Roibu a informat că parcarea maşinilor va fi interzisă pe bd. Ştefan cel Mare, iar circulaţia transporturilor între străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi Sfatul Ţării va fi în genere stopată. Spaţiul aerian nu va fi închis. 

"Mizăm foarte mult pe înţelegerea populaţiei şi ne cerem scuze pentru incomodităţi", a spus Roibu în închiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *