Vlad Gavriliuc a cucerit bronzul la Campionatul European de box

publicat în Moldova pe 28 Noiembrie 2015, 10:52

Boxerul moldovean Vlad Gavriliuc (52 kg) a cucerit ieri medalia de bronz la Campionatul European de tineret, care se desfăşoară la Kolobrzeg (Polonia)

Discipolul Antrenorului Emerit Petru Caduc i-a cedat în duelul pentru calificarea în finală, conform deciziei împărțită a arbitrilor (1-2), lui Vahe Badalayn din Armenia. Pînă la acest meci el i-a învins cu scorul 3-0 pe Eljan Gafarli (Azerbaidjan) și Gabor Virban (Ungaria).

Tînărul performer este elev al Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni). Solicitat să comenteze performanța înregistrată, antrenorul echipei naționale Petru Caduc a declarat că medalia obținută este rodul muncii depuse la antrenamente, în special, în ultimele luni. ”Vlad Gavriliuc a fost inclus în grupa măiestriei sportive superioare, antrenîndu-se astfel cu campionul european Veaceslav Gojan, premianții la Europene Alexandru Rîșcan, Dumitru Galogoț. Faptul ca atare și-a lăsat amprenta asupra pregătirii sale. Sper că pe viitor el va mai plusa și la capitolele forță, viteză, devenind un boxer de mare clasă”, a specificat tehnicianul.

Coechipierii Daniil Platonovschi (49 kg), Dumitru Gumen (75 kg) şi Cristian Constantinov (81 kg) au suferit înfrîngeri în faza inaugurală a turneului. Vlad Țugui (64 kg) a părăsit concursul în optimi, iar Dorin Bucșă (60 kg), campion european anul trecut, a fost eliminat din competiție în sferturile de finală și s-a clasat pe locul cinci.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Moldpres