CSI / Rusia

Vladimir Putin a promulgat o lege ce îi va garanta imunitatea şi după încheierea mandatului

Anterior, liderii ruşi nu se bucurau de imunitate juridică decât pe durata mandatului. Protecţia se extinde acum pentru a acoperi orice delict ce poate fi descoperit după ce preşedintele va părăsit funcţia de şef al statului.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev beneficiază, de asemenea, de imunitate în faţă unor posibile urmăriri penale, potrivit portalului media independent meduza.io.

Noua lege face, de asemenea, mai complicată ridicarea imunităţii unui lider, implicând o procedură mai complexă şi îndeplinirea mai multor condiţii.

Ridicarea imunităţii unui lider este posibilă doar dacă acesta este suspectat de înaltă trădare sau de comiterea unei infracţiuni grave.

Procedura trebuie introdusă de Duma de Stat, camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei, iar decizia finală va reveni camerei superioare, Consiliul Federal.

În timpul verii, preşedintele Putin a promulgat un set de amendamente constituţionale controversate care îi vor permite să rămână la putere până în 2036.

Până în prezent, liderul de la Kremlin nu a comunicat intenţia de a candida pentru un nou mandat la scrutinul prezidenţial din 2024.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *