Opinii și Editoriale

Voronin trebuie sa demonstreze ca nu-i un mincinos

Unde s-a mai vazut, oameni buni, ca un „presedinte de tara”, ales de o gasca de adepti, sa-si permita a vorbi in numele intregului popor si sa decida de unul singur daca sa permita Opozitiei sa participe la guvernare sau nu. Doriti dumneavoastra sau nu, dar va trebui sa acceptati si parerea celei de-a doua jumatati de populatie, care n-a vrut si n-o sa vrea niciodata un presedinte comunist.

Voronin vorbeste de stabilitate in societate, dar oare nu guvernarea comunista a dispersat societatea in doua? Ce ati facut aproape doi ani de zile, tovarase Voronin, daca nu ati observat ca in RM exista in structurile administrative locale si reprezentanti ai Opozitiei, pe care ii ignorati totalmente? Dupa evenimentele din 6-7 aprilie, i-ati adunat ca sa gasiti solutii de aplanare a situatiei create sau sa-i avertizati ca, daca va fi nevoie, veti folosi si armele de foc?
Tovarase Voronin, daca aveti probe despre ceea ce afirmati, de ce nu le faceti publice, nu le dati SIS-ului, MAI-ului, ca sa ne convingem si noi ca au fost implicate Opozitia, Romania, SUA, Serbia etc. Convingeti lumea ca asa a fost, altfel ramaneti un mincinos.

Comunistii trebuie sa recunoasca fraudarea alegerilor pe 5 aprilie 2009 si sa accepte propunerile care vor duce la conciliere si stabilitate in societatea moldoveneasca.
1. Propun alegerea din partea tuturor fractiunilor parlamentare a unui guvern provizoriu de conciliere.
2. Destituirea din functie a sefului statului, ca pe un factor distructiv al societatii
3. Accesul Opozitiei la radioul si televiziunea publice.
4. Desfasurarea alegerilor anticipate sub egida ONU si a altor organisme internationale.
5. Excluderea interdictiilor pentru persoanele cu dubla cetatenie, conform recomandarilor APCE.

Valeriu Mercusev,
Leova

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *