Ultima oră

Voronin urmărit penal şi fără imunitate

Demersul Procuraturii Generale a fost citit deputaţilor de către preşedintele interimar Mihai Ghimpu. Potrivit cererii menţionate, la 18 septembrie procurorii au început urmărirea penală a lui Vladimir Voronin pe cazul decesului unei persoane în timpul evenimentelor din 7 aprilie, precum şi pe cazul devastării clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, şi alte urmări grave. 

Demersul Procuraturii a fost propus spre examinare Comisiei parlamentare juridică, numiri şi imunităţi. Potrivit lui Mihai Ghimpu, demersul în cazul lui Vladimir Voronin va fi examinat la şedinţa de mâine a legislativului. Tot mâine va fi examinată şi o altă propunere a procurorilor, de retragere a imunităţii parlamentare deputatului comunist Anatolie Popuşoi pentru fărădelegile comise în perioada şefiei la Agenţia Moldsilva.

“Este o isterie înainte de campania electorală. Oamenii ştiu cine se fac de vină, de fapt, de evenimentele din 7 aprilie. Întrebaţi-l pe Lupu”, a spus secretarul executiv al PCRM, Iurie Muntean.

Potrivit lui Iurie Muntean, Marian Lupu, ar fi negociat în aprilie 2009 cu opoziţia de atunci provocarea evenimentelor violente din stradă de la 7 aprilie.

Marian Lupu a refuzat să comenteze acuzaţiile foştilor colegi de fracţiune, dar a spus că este un gest urât al lui Iurie Muntean.

Proiectul privind retragerea imunităţii parlamentare lui Vladimir Voronin va fi examinat de Parlament la şedinţa de mâine, 24 septembrie.

Sursa: Info-PrimNeo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *