Social

VOX POPULI: „Sunteţi pentru sau împotriva acţiunilor violente ale ruşilor din Bălţi?”

E foarte urât ceea se s-a întâmplat la Bălţi. Aceasta încă o dată demonstrează faptul că străinii se simt stăpâni la noi acasă. Zău, nici nu am cuvinte ca să-mi exprim indignarea. De parcă n-ar exista metode civilizate de a te manifesta împotriva cuiva. Cred că minoritarii trebuie să-i respecte pe majoritari. E legea găzduirii, de care sunt obligaţi să ţină cont cei care vor să se încadreze în societatea noastră.

Victor, 67 de ani

Altercaţiile stradale nu aduc la nimic bun. Dumnezeu ne-a creat ca să nu ne certăm. Ei cred că protestatarii au fost provocaţi. Sper că odată şi odată vom deveni şi noi mai toleranţi şi vom accepta pluralismul de opinii.

Ariadna, 20 de ani

Agresiunea nu a făcut niciodată cinste cuiva. Îmi pare rău de ceea ce s-a produs în capitala nordului. Înţeleg că democraţia este democraţie, dar are şi ea normele ei. Mă rog, dacă nu eşti de acord, poţi protesta, dar să pui mâna pe piatră şi pe bâtă e ceva care iese din limitele bunei-cuviinţe şi a normelor legale.

Olea, 37 de ani

Sunt în afara politici. Acţiunile violente, însă, cred că nu sunt o soluţie pentru rezolvarea unor probleme interetnice. Să ridici mâna împotriva cuiva e un mare păcat.

Serghei, 52 de ani

Sunt patriot al acestui pământ şi consider că noi nu trebuie să ne unim nici cu ruşii, nici cu românii. Cu atât mai ridicol este faptul ca să ne lovim unii pe alţii. Ruşii şi moldoveni, dar şi alte naţionalităţi, trebuie să trăiască în pace. Noi n-avem nimic de împărţit, decât aceeaşi soartă pe care ne-a hărăzit-o Dumnezeu – ca să fim împreună.

Cristina, 40 de ani

Sunt categoric împotriva acţiunilor violente. Pe noi ne uneşte acelaşi destin. De ce să ne batem, să vărsăm sânge? Ca cineva să se bucure că le facem pe plac? Cred că vinovaţii trebuie traşi la răspundere şi aceasta să le fie o lecţie pentru viitor.

Oleg, 40 de ani

Probabil protestatarii, dar şi antiprotestatarii au fost provocaţi. De vină sunt şi lideri formaţiunilor respective, care sunt responsabili de organizarea acestor manifestări. Va veni timpul şi lumea va înţelege că democraţie nu înseamnă anarhie şi că legile ei trebuie respectate întocmai.

Svetlana, 40 de ani

M-au întristat evenimentele de duminică. Unioniştii, comuniştii, social-democraţii şi „Patrioţii Moldovei” trebuie să se aşeze la masa tratativelor, să judece la rece şi să găsească un numitor comun. Pe de altă parte, sunt tentată să cred că vinovaţi de ceea ce se întâmplă sunt cei de la putere. Ei aţâţă spiritele şi tot ei sunt cei care culeg roadele în urma discordiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *