Actualitate

Washington Post: oficiali din Departamentul de Stat american avertizau din 2018 că se făceau experimente cu lilieci în Wuhan

Semnalele de alarmă trase de specialiștii din SUA se refereau chiar la testele făcute cu coronavirusul transmis de la lilieci. Oficialii Ambasadei spuneau că siguranța laboratoarelor nu este la standarde acceptabile.

„Oamenii pot lua coronavirus de la lilieci”

Pasaje din prima informare, transmisă pe 19 ianuarie 2018, au fost făcute publice de Washington Post.

În timpul interacțiunii cu oamenii de știință ai laboratorului din Wuhan am observat că există o lipsă a tehnicienilor antrenați pentru acest lucru. Cercetătorii trebuie să opereze cu mare grijă în acest laborator. Cel mai important, s-a demonstrat că aceste coronavirusuri de tipul SARS pot interacționa cu ACE2, receptorul uman pentru virusuri de acest gen. Descoperirea sugerează că oamenii se pot îmbolnăvi de la lilieci”, notau cei doi specialiști trimiși de Ambasada Americii la Beijing.

Au șters a doua întâlnire

Neliniștiți de neregulile găsite la Wuhan, cel mai important laborator chinez în domeniu, americanii au trimis o nouă delegație. De data aceasta a fost formată din Jamison Fouss, consulul general la Wuhan, și Rick Switzer, consulul ambasadei pe domeniile mediului, științei, tehnologiei și sănătății.

Știrea despre această întâlnire a dispărut de pe site-ul oficial al laboratului din Wuhan în urmă cu o săptămână!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *