Actualitate

Zece state americane, în stare de alertă. Cel puţin 9 persoane au murit din cauza gerului

Nouă persoane au murit până acum din cauza vremii extreme.

Lacul Michigan din Chicago arată ca o uriaşă oală aflata pe foc. Din cauza diferenţei mari de temperatură dintre apă şi aer, de pe lac par să se ridice aburi, de fapt milioane de cristale minuscule de gheaţă.

În “Oraşul Vânturilor” s-au înregistrat minus 30 de grade Celsius, dar vântul tăios a făcut ca temperatura resimţită să ajungă la aproape minus 50 de grade.

Experţii spun că aceste temperaturi sunt cele mai scăzute de o generaţie încoace. Asta înseamnă că oamenii mai tineri, în special cei sub 25 de ani, e posibil să nu fi trăit asemenea vreme. Azi am stabilit un record care nu mai fusese depăşit din 1966.

Compania care administrează trenurile urbane a dat foc şinelor, ca să nu îngheţe macazurile. Este vorba despre un sistem de arzătoare cu gaz instalat în punctele cheie de pe traseu. Cu toate acestea, toate trenurile pe distanţe lungi care trec prin Chicago au fost anulate.

Tot în Illinois, poliţia a făcut haz de necaz anunţând pe Facebook că a arestat-o pe Elsa, din “Frozen”.

În ce-i priveşte pe civili, frigul le-a deschis gustul pentru experimente. Mare succes are apă fierbinte care îngheaţă instantaneu când e aruncată în aer.

Alţii au încercat să vadă dacă baloanele de săpun îngheaţă. Iar un bărbat a constat că trebuie să-şi izoleze mai bine casa.

Pe de altă parte, preşedintele Trump a folosit gerul cumplit drept dovadă că încălzirea globală nu există, iscând o furtună de glume şi ironii. Mai ales că mesajul postat pe Twitter conţinea şi o greşeală de scriere.

Jimmy Kimmel a rugat doi copii să-i dea preşedintelui lecţii de ştiinţe. Iar Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică i-a explicat fenomenul printr-un desen şi i-a transmis preşedintelui că “furtunile de zăpadă nu dovedesc că încălzirea globală nu are loc”.

Alţii, în schimb, au readus în actualitate caricaturi mai vechi cu mesajul: “Lui Trump îi e frig, prin urmare încălzirea globală e o farsă”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *