Actualitate

Zelenski: Ucraina în UE înseamnă MOARTEA proiectului imperial al Rusiei

Aflat într-o vizita la Bruxelles, Zelenski a discutat cu responsabilul UE pentru politica externă și politica de securitate Federica Mogherini și cu președintele Consiliului European despre reformele din Ucraina și sancțiunile împotriva oficialilor ruși implicați în eliberarea pașapoartelor rusești pentru cetatenii ucraineni din Donbasul ocupat.

„Am făcut apel pentru consolidarea în continuare a eforturilor internaționale și creșterea presiunii prin sancțiuni pentru a restabili pacea în Ucraina. Aceasta este misiunea mea principală, ca a oricarui cetățean al Ucrainei”, a spus Zelenski.

În plus, el a discutat cu Donald Tusk despre situația ucrainenilor deținuți ilegal în Federația Rusă, inclusiv a celor 24 de marinari ucraineni, precum și despre eforturile comune pentru eliberarea lor.

Tusk, la rândul său, a spus că UE condamnă politica Federației Ruse privind acordarea ăn masa de cetățenii în Donbas și Crimeea și a cerut Rusiei să elibereze pe ucrainenii reținuți ilegal.

De asemenea, în timpul vizitei sale la Bruxelles, presedintele ucrainean a avut o discuție neprogramata cu premierul georgian Mamuk Bahtadze, cazat în acelasi hotel cu Zelenski.

De asemenea, șeful statului ucrainean s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum și cu alți oficiali de rang înalt ai structurilor europene și euro-atlantice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *