Ultima oră

Ziua Armatei Naţionale

Cu această ocazie prim-ministru Vlad Filat i-a felicitat în numele Guvernului şi a apreciat simţul datoriei şi a bărbăţiei de care au dat dovadă la înlăturarea consecinţelor calamităţilor naturale din vara anului curent. Vlad Filat a menţionat că asigurarea condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a Armatei Naţionale rămâne a fi una dintre priorităţile Guvernului.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat, cu aceeaşi ocazie, un decret privind decorarea unui grup de militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale cu distincţii de stat. Ordinul „Creinţă Patriei” a fost conferit şi I Batalion de geniu în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru înalta competenţă profesională şi curajul manifestate în timpul executării misiunilor internaţionale de menţinere a păcii şi pentru contribuţia adusă la promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova în lume.

În cadrul ceremoniei în faţa Casei Armatei, care s-a desfăşurat ieri, ministrul Apărării a fost avansat în grad, devenind general în rezervă.

Evenimentele de astăzi consecrate acestei aniversări au inclus depunerea de flori de către conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major la monumentul lui Ştefan cel Mare precum şi la monumentul eroilor căzuţi pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova „Maica îndurerată”.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *