Social

Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA: peste 700 de cazuri noi au fost înregistrate anul trecut în Moldova

Cei mai mulţi bolnavi cu HIV/SIDA au fost înregistraţi în Chişinău – peste 100 de cazuri noi. 99 de bolnavi au fost diagnosticaţi în Tiraspol, iar aproape 60 – în Bălţi. Peste 50 de cazuri au fost înregistrate în Slobozia, iar în Bender – 25. Din numărul total al bolnavilor diagnosticaţi în 2013, peste 300 de provin din mediul rural. Datele Ministerului Sănătăţii arată că în Moldova suferă de această maladie 8.600 de oameni.

Până acum, în ţara noastră au murit din cauza infecţiei HIV/SIDA 1.750 de oameni. În fiecare an, în a treia duminică a lunii mai, victimele maladiei sunt comemorate în întreaga lume. Pentru a sensibiliza opinia publică asupra pericolului pe care îl reprezintă HIV/SIDA, la Chişinău vor fi organizate mai multe acţiuni de informare.

Al treilea an consecutiv, se va desfăşura campania naţională de informare şi sensibilizare Caravana Auto Pentru Viaţă. În cadrul acesteia, coloana auto va trece prin mai multe oraşe din ţară, iar oamenii vor fi informaţi asupra metodelor de protejare împotriva acestei maladii.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *