Economie

Carpatair, trafic în creştere cu 10%

 "Creşterea din prima parte a anului acesta arată o uşoară revenire a industriei aviatice, confirmând în acelaşi timp strategia de dezvoltare a companiei", a declarat Paula Ardelean, directorul de marketing şi vânzări al Carpatair.

Compania are hub-ul la Timişoara şi a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 65 mil. euro, mai puţin cu 20% faţă de anul anterior.

Carpatair a fost înfiinţată acum 11 ani de Nicolae Petrov, iar în acţionariat au intrat la scurt timp oameni de afaceri importanţi din mediul de business internaţional, printre care Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, sau Moritz Suter, fondatorul Crossair.

În primele şase luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiei a fost în creştere cu 20%, după un an în care toată industria aeriană s-a aflat în declin pe fondul crizei. Reprezentanţii operatorului aerian nu au făcut publică valoarea absolută a cifrei de afaceri. Aceştia au precizat că gradul mediu de ocupare a aeronavelor a crescut cu 6% în semestrul unu al anului.

"Pentru al doilea semestru al anului, datorită investiţiilor realizate în extinderea bazei operaţionale din Bucureşti şi Craiova prin introducerea de noi curse directe spre Italia, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a indicatorilor financiari", a precizat Paula Ardelean. Compania aeriană a introdus începând cu luna mai a acestui an zboruri directe din Bucureşti spre Milano, Verona, Bologna şi Veneţia, dar şi din Craiova spre Milano. Prin aceste noi rute, Carpatair a intrat pe segmentul de piaţă pe care operează companiile low-cost Blue Air şi Wizz-Air, pentru care piaţa italiană este una din pieţele cheie

În lupta cu Tarom

Compania Carpatair, care a transportat anul trecut 502.000 de pasageri şi care operează 340 de zboruri pe săptămână spre 30 de destinaţii din şase ţări, este principalul competitor al operatorului de stat Tarom pe piaţa aeriană de linie regulată, estimată la 400 mil. euro şi care nu include cursele companiilor low-cost.

Născut în Moldova

Vă readuce aminte ca Președintele  companiei Carpatair este născut în Moldova, iar mai multe puteți afla din materialul apărut în TIMPUL în urmă cu o lună: OMUL SĂPTĂMÂNII – NICOALE PETROV

Sursa: Ziarul Financiar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *