Politică

PLDM revine pentru a treia oară la paşapoartele sovietice, vor din NOU să le anuleze

După ce au interzis votarea în baza acestor documentele împreună cu PDM şi PL, la 3 mai au revenit la această lege şi împreună cu PCRM au anulat-o, iar acum propun un plan de acţiuni pentru înlocuirea acestor documente cu buletine de identitate.

Liberal-democraţii au elaborat un proiect de hotărâre pentru a-i cere Guvernului să prezinte un plan de acţiuni menit să asigure cu buletine de identitate moldovenii care deţin paşapoarte de tip sovietic.

Potrivit prevederilor iniţiativei, Guvernul va avea la dispoziţie 30 de zile pentru a prezenta planul de acţiuni. Proiectul de hotărâre a fost examinat miercuri de Comisia juridică a Legislativului, dar membrii acesteia au amânat luarea unei decizii până la investirea noului Guvern

Amintim că deputaţii PLDM au revenit în câteva rânduri asupra proiectelor votate de ei. Astfel, deputaţii PLDM au votat pentru trecerea la sistemul electoral mixt, după care împreună cu PCRM au abrogat legea. La fel au procedat şi cu numirea procurorului general Corneliu Gurin. Curtea Constituţională însă a decis că acesta a fost ales legal şi a fost repus în funcţie.
 
moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *